Înapoi la listă

Planificarea strategică a personalului

Planificaţi viitorul începând de astăzi

Planificaţi viitorul începând de astăzi 

În lumea actuală globalizată, a nu gândi în perpectivă poate determina un dezastru. De aceea HILL Strategic Personnel Planning are în vedere atât o planificare pe termen scurt cât şi pe termen lung a afacerii, prin care experţii noştri oferă conceptul distilat  până la esențialul său astfel încât să asigure printr-o colaborare stransă cu dumneavoastră, rezultate maxime şi corespunzătoare cerinţelor prezente şi viitoare. În acelaşi timp, începem pregătirea angajaţilor dumenavoastră pentru viitor.

Într-o primă fază, analizăm şi înţelegem „configuratia strategică“ pe care o aveţi în vedere şi de asemenea resursele şi personalul existent.  Astfel se va vedea diferenţa între unde vă aflaţi acum şi unde vă doriţi să vă aflaţi peste trei ani şi acest lucru poate constitui punctul de pornire. Constatările pe care le vom face le vom folosi pentru a identifica o abordare customizată bazată pe punctele dumneaovastra tari şi necesităţile de dezvoltare. Ceea ce ne ajută în acest demers: evaluarea cuprinzătoare şi obiectivă a competenţelor necesare precum şi metodele şi instrumentele noastre de dezvoltare a personalului. Viitorul este mai aproape decât ne imaginăm: alături de HILL puteţi păşi încrezători pe calea succesului.

Dezvoltare organizaţională, strategie şi schimbare

În lumea businessului, a sta pe loc este echivalent cu a da înapoi. Modulul nostu de dezvoltare organizaţională, strategie şi schimbare este proiectat să creeze un plan personalizat de inovare în cadrul companiei, pentru a o proiecta în viitor cu şi mai mare succes. Chiar şi schimbările mici pot fi semnificative şi vom lucra împreună pas cu pas, concetrându-ne pe oameni în aşa fel încât transformarea să nu fie doar o vorba-n v nt, dar ne şi asigurăm că aceasta este acceptată de oamenii din organizaţia dumneavoastră, devenind în cele din urmă o realitate.

Change Management

Schimbarea este omniprezentă : cum să conduci când schimbarea este o constantă în business

Schimbarea nu mai este "un proiect" - schimbarea este însăşi viaţa noastră (profesională). Iată de ce nu este vorba în primul rând de a schimba structuri departamentale, procese de lucru, dimensiunea echipelor, etc. – ci este vorba despre susţinerea oamenilor în acceptarea schimbării ca o realitate constantă a vieţii lor. Indivizii, echipele şi organizaţiile au capacităţi diferite de a face faţă presiunii, vitezei şi mediilor în schimbare.

Planificarea strategică a personalului

Planificaţi viitorul începând de astăzi

În lumea actuală globalizată, a nu gândi în perpectivă poate determina un dezastru. De aceea HILL Strategic Personnel Planning are în vedere atât o planificare pe termen scurt cât şi pe termen lung a afacerii.

Proiecte inovatoare

Inovaţia: cheia către succesele viitoare

Inovaţia este o cerinţă de bază pentru continuarea şi optimizarea succesului, precum şi un subiect cu valenţe psihologice.

Rollercoaster

Deshideţi-vă mintea: o cursă Rollercoaster către succes creativ

Singura cale către a vă creşte compania este să va dezvoltaţi cunoştinţele şi creativitatea şi, în mod inevitabil, să ajungeţi la o înţelegere mai nuanţată a ceea ce presupune a plonja în necunoscut.